Скелето предлага достъп до различни точки на строителната площадка, безопасна работа и сигурност на работниците. За да се гарантира безопасността на хората, които го използват, и тези в близост до района, където е издигнато, скелето трябва да бъде стабилно, сигурно и изработено от висококачествени материали. Затова е важно внимателно да изберете най-подходящото скеле под наем за вашия проект.

За да ви помогнем в процеса на избор на идеалното скеле под наем, няколко са основните фактори, които трябва да имате предвид:

скеле под наем за вашия строителен проект

Легитимност на компанията от която наемате

Може би най-важният фактор, който трябва да имате предвид е намирането на реномирана компания за отдаване на скелета под наем. Въпреки че можете лесно да намерите фирми, които предлагат този вид услуги онлайн, трябва да седнете и да направите собствено проучване, за да избегнете съмнителни и проблемни компании.

Едно от най-добрите доказателства за надеждност е да се ​​установи от колко време фирмата работи в тази сфера. Компания, която е на пазара в продължение на много години,  може да е доказателство, че предлага висококачествени продукти за скеле и надеждно обслужване.

Друг фактор, който трябва да проверите при наем на скеле е безопасността. Имайте предвид, че част от нараняванията на работници в строителството са свързани с неизправни скелета, поради което е изключително важно да търсите фирми за отдаване под наем с валидни разрешителни и такива, които спазват разпоредбите и процедурите за безопасност. Освен сертификатите и правилата за безопасност, опитайте се да разберете дали е имало инциденти, свързани със скелето отдадено под наем от фирмата, която наблюдавате.

Доверете се на нас – Rent Consult и нашия 11 годишен опит и наемете скеле за вашия строителен обект.

Вид на строителния проект

Когато търсите фирма за наем на скеле, трябва да вземете предвид и вида на строителния проект, който ще изпълнявате. Съществуват многобройни видове скелета за различни цели. Използването на правилното скеле не само ще осигури удобство и производителност, но и безопасност на вашите работници.

Например, ако имате нужда от скеле за вътрешни довършителни работи, тогава компактна и сгъваема система би била достатъчна. Ако вашият проект изисква специализирани структури, тогава нямате друг избор, освен да потърсите доставчик, който предлага специализирано оборудване за скеле под наем.

Здравина на скелето

Тъй като скелето ще носи натоварване от  работниците и тяхното оборудване, изпробвайте здравината на скелето, преди да го наемете. Ако е нужно, наемете компетентно лице, което може да ви помогне при оценката на носимоспособността на скелето.

Обърнете внимание на основата на скелето. Уверете се, че основата е добре изградена и достатъчно стабилна, за да поддържа височината на платформата. Ако вашият проект изисква извисяваща се структура, трябва да осигурите здравина и стабилност на основата.