купуване на скелеЗапознайте се с няколко важни неща, които трябва да имате предвид, когато решите да купувате скеле. Най- важно е да осигурите безопасността на хората, затова изберете производител, който предлага безопасни и висококачествени скелета.

 

  1. Запознайте се със стандартите

Важно е да знаете какви са изискванията и стандартите на които трябва да отговаря всяка конструкция от скеле. Възможно е да има няколко стандарта, тъй като различни фактори като вид на плоскости, тръби и съединители също се взимат под внимание. Поискайте сертификати и спецификации, които показват максимално позволеното натоварване на оборудването.

  1. Оценете популярността и достъпа до производителя и търговеца

Изискванията за вертикален достъп са от съществено значение за добавяне на стълби към инсталацията на скелето. Възможността за контакт е важна, когато част от оборудването не функционира и трябва да потърсите производителя или търговеца за замяна или ремонт. Трябва добре да проучите и условията на вашата гаранция – кои неща обхваща и дали могат да бъдат заменени.

  1. Не купувайте евтини продукти

Много производители на скелета продават некачествено оборудване на по-ниски цени. Въпреки, че човек може да спести много пари, като закупи евтино оборудване, той увеличава шансовете за инцидент като използва скеле с ниско качество. Закупуването на качествено скеле може да се окаже скъпо, но това е защото ще покрива гаранционна застраховка, техническа поддръжка и застраховка за професионално обезщетение, което в крайна сметка ще доведе до огромни икономии в бъдеще.

Заключението е, че високото качеството е от огромно значение.

  1. Техническа поддръжка

Абсолютно невъзможно е да се определи кога част от скелето ще има нужда от техническа поддръжка. Но когато това се случи, ще искате да можете да спестите пари и време и да осигурите безопасност. При правилно избрано скеле, неизправните и неработещи части могат да се подменят, вместо да бъде заменяно цялото оборудване, тъй като това ще се окаже доста скъпо и отнема време.

  1. Извършете тестването от независима трета страна

Тестването от трета страна обикновено се извършва от и при  производителите, които продават скелето. Те предоставят съответни сертификати за доказателство, че това тестване е завършено. Проверете визуално всички части при закупуване на оборудването и проследете процеса на сглобяване, когато закупите избраното от вас скеле. Едва след това го използвайте. При наличие на несъответствие на части веднага се обърнете към производителя.

 

  1. Направете покупката от местни фирми

Причината това да се препоръчва е, че помага за бърз достъп до екипа за техническа поддръжка, в случай че нещо се обърка с оборудването и пестите време и средства. Ако желаете да си закупите скеле или да наемете, моля свържете се с Rent Consult!